Aktori

person që luan në një prodhim dramatik ose komik dhe punon në film, televizion, teatër ose radio
(Përcjellë nga Aktore)

Një aktor (shpesh edhe artist) është një person i cili vepron, ose luan një rol, në një produksion artistik. Termi zakonisht drejtohet tek dikush që punon në film, televizion (seri), teatër, apo radio, dhe mundët nganjëherë të shenojnë një argëtues rrugës. Veç kësaj i luan rola dramatike, aktorët mundin edhe të këndojnë ose të kërcejnë apo me punua vetëm te radio si një dublues. Një aktor femërore mundët të jenë një aktore, megjithëse termi "aktor", është edhe përdorimi si term gjini-neutrale.

Aktori

Shiko edhe

Redakto
  Commons: Actors – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale
  Commons: Actresses – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale

  Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.

Lista e aktorëve

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | Sh | T | U | V | W | X | Y | Z