Danny Boyle është regjisor dhe producent filmash britanik, autor filmash me zhdërvjelltësi tematike, të cilat kanë pasur popullaritet, sukses kritik por edhe status kult tek shikuesit. Ka marrë çmimin Oscar për regji me filmin Slumdog Millionaire.

Danny Boyle
U lind në20 tetor 1956
Radcliffe, Greater
Kombësiaanglez
TitulliBoyle në nëntor 2008

Veprat Redakto

Filmografia Redakto

Regji Redakto

Produktor ekzekutiv Redakto

Producent Redakto

  • Alien Love Triangle (2005)
  • Twin Town (1997)

Skenarist Redakto

Lidhje të jashtme Redakto