Daphne Blake është një personazh i trilluar në ekskluzivitetin e Scooby-Doo. Daphne, e përshkruar si e ardhur nga një familje e pasur, shquhet për flokët e saj portokalli, takat e livandës, sensin e modës dhe aftësinë e saj për tu rrezikuar, prandaj ka nofkën "Danger Prone Daphne". Ajo është shfaqur në më shumë adaptime sesa personazhet e tjerë, përveç Shaggy Rogers dhe Scooby-Doo.

Daphne Blake
Personazh nga Scooby-Doo
Paraqitja e parëEpizodi: "What a Night for a Knight" (Scooby-Doo, Where Are You!, 1969)
Luajtur nga
Dubluar nga
Informacione
LlojiNjeri
GjiniaFemër
Significant other(s)Fred Jones

Paraqitja Redakto

Daphne është një femër tërheqëse adoleshente, me një orë qelqi dhe me flokë të kuq deri në shpatulla. Veshja e saj përbëhet nga një majë vjollcë, veshje, gete rozë dhe këpucë vjollcë. Ajo gjithashtu mban një fjongo plastike ngjyrë vjollce dhe një shall të gjelbër.

Në kohën kur Shaggy dhe Scooby-Doo u zhvendosën në Shaggleford Manor, veshja e saj përbëhej nga një fustan me mëngë të gjata vjollcë me një bordurë të lehta vjollce, çorape rozë dhe çizme vjollcë. Ajo vazhdoi të vishte shiritin e kokës.

Personaliteti Redakto

Ndërsa nuk ishte aq e zgjuar sa Velma Dinkley, Daphne gjithmonë do t'i zgjidhte problemet e saj në një mënyrë tjetër. Ajo më vonë u bë më e sigurt dhe filloi të luante një rol më aktiv me kalimin e kohës,[1] pasi kishte mësuar vetëmbrojtjen.[2][3]

Në moshën e lartë, Daphne ishte më e kotë dhe e ndjeshme ndaj modës, me gjasë do të ndalet në mes të hetimeve për shkak të një copë toke në rrobat e saj, sesa të frikësohej nga fantazmat (për të cilat ajo kishte një mosbesim të fortë). Ajo zakonisht i thërriste shërbëtorit të saj, Jenkins, për të bërë detyra të ndryshme, siç është heqja e saj nga njerëzit, rrahja e një monstre, etj.

Aftësitë Redakto

Daphne ka shfaqur shumë aftësi, të tilla si të paturit e një rripi të zi në karate; ajo mund të përdorë lloje të ndryshme të. Ajo mund të përdorë aksesorët e saj të make-up për të hapur dyert dhe kafazet e mbyllura.

Ajo është shumë fleksibile dhe mund të mendojë shpejt gjatë një përleshjeje.

Ajo është gjithashtu shumë e mirë në zgjedhjen e bravave me gjithçka që mund të përdorë. Gjithashtu, ajo është shumë e mirë në sërf.

Ajo është një muzikante amatore, duke luajtur në piano dhe duke qenë në gjendje të këndojë.

Ajo është gjithashtu një motoçikliste e talentuar, duke hipur që kur ishte pesë vjeç.

Referimet Redakto

  1. ^ një rezultat i ndryshimit të qëndrimeve ndaj grave gjatë viteve 1970 dhe 1980
  2. ^ Scooby-Doo on Zombie Island
  3. ^ Scooby-Doo and the Cyber Chase