David Tukiçi

kompozitor shqiptar

David Tukiçi u lind në vitin 1956Shkodër, Shqipëri. Është kompozitor i muzikës shqipe, Tukiçi është shqiptar por me shtetësi Italiane. Deri në vitin 1992 ishte drejtor i simfonisë së muzikës në Radio Televizionin Shqiptar (RTSH). Ka kompozuar një numër të madh simfonish, pjesësh instrumentale dhe vokale. David Tukiçi është vëllai i Genc Tukiçi.

LiteraturaRedakto

  Ky artikull në lidhje me muzikën është i cunguar. Ju mund të ndihmoni duke e përmirësuar këtë artikull.