Dekorata është medalje, urdhër etj., që i jepet dikujt nga shteti si shenjë nderimi për shërbime të larta ose për merita të veçanta.[1]

Listat e dekorataveRedakto

Në listat e mëposhtme janë të radhitura dekoratat të cilat ndahen nëpër vende të ndryshme e që kanë të bëjnë me lloje të ndryshme të veprimtarive dhe cilësive të individëve dhe grupeve.

 Artikulli kryesor: Lista e dekoratave në Shqipëri.
 Artikulli kryesor: Lista e dekoratave në Kosovë.
 Artikulli kryesor: Lista e dekoratave ndërkombëtare.

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980