Derbi më i vjetër shqiptar

Derbi më i vjetër shqiptar quhen ndeshjet e ndërsjellta mes rivalëve Tirana dhe Vllaznia, dy nga klubet më të vjetra në Shqipëri. Ky është derbi më jetëgjatë në Kategorinë Superiore të futbollit në Shqipëri. Dy klubet nuk janë ndeshur kurrë në Kategorinë e Parë.

Derbi historikRedakto

Tirana dhe Vllaznia janë nga të parët klube të krijuar në Shqipëri, përkatësisht në vitet 1920 dhe 1919. Pikërisht në këto vite nisi dhe rivaliteti.[1]

Tirana janë superiorë në ballafaqimet direkte tek kanë arritur 85 fitore, kundrejt 55 fitoreve të Vllaznisë. Tirana dominon edhe në ndeshjet direkte përgjatë 27 viteve të fundit. Duke qenë gjithashtu superiorë edhe në përplasjet historike për llogari të Kupës.

Humbje-fitore totaliRedakto

SuperligaRedakto

Kompeticioni Luajtur Tirana Barazime Vllaznia Tirana
Gola
Vllaznia
Gola
Kampionati 185 85 45 55 252 206
Tiranë 95 49 21 25 147 105
Shkodër 90 36 24 30 105 101

Kupa e ShqipërisëRedakto

Kompeticioni Luajtur Tirana Barazime Vllaznia Tirana
Gola
Vllaznia
Gola
Tirana kualifikime Vllaznia kualifikime
Kupa 27 14 4 9 27 19 10 6


Të gjitha ndeshjet Tirana-VllazniaRedakto

Sezoni Ndeshja 1 (Brenda) Ndeshja 2 (Jashtë) Ndeshja 3 (Brenda) Ndeshja 4 (Jashtë) Nr ndeshjeve sezonale
1930 1-1 2-3 - - 2
1931 0-0 0-1 - - 2
1932 1-1 0-0 - - 2
1933 2-3 0-1 - - 2
1934 0-1 2-1 - - 2
1936 4-1 2-2 - - 2
1937 4-1 2-0 - - 2
1939 6-5* - - - 1
1940 2-2* 0-2* - - 2
1942 2-0* - - - 1
1945 1-2 1-2 - - 2
1946 0-1 1-5 - - 2
1947 0-6 0-6 - - 2
1948 0-0 0-1 - - 2
1949 0-2 0-0 - - 2
1950 - 0-1 - - 1
1951 0-5 2-1 - - 2
1952 3-4 2-2 - - 2
1953 1-1 2-1 - - 2
1954 0-1 4-1 - - 2
1955 0-2 2-0 - - 2
1956 2-1 1-1 - - 2
1957 - - - - -
1958 1-0 1-0 - - 2
1959 1-0 0-1 - - 2
1960 2-0 0-1 - - 2
1961 0-2 1-2 - - 2
1962-63 0-0 2-0 - - 2
1963-64 2-2 3-1 - - 2
1964-65 1-2 4-2 - - 2
1965-66 2-1 0-0 - - 2
1966-67 3-2 2-0 - - 2
1968 1-2 1-0 - - 2
1969-70 1-1 0-0 - - 2
1970-71 0-1 0-2 - - 2
1971-72 0-0 0-0 - - 2
1972-73 3-2 1-1 - - 2
1973-74 3-2 0-1 - - 2
1974-75 0-1 0-1 - - 2
1975-76 2-2 3-2 - - 2
1976-77 0-1 1-0 1-2 0-2 4
1977-78 2-0 2-3 - - 2
1978-79 3-1 1-1 - - 2
1979-80 2-1 0-1 - - 2
1980-81 3-0 0-1 - - 2
1981-82 1-1 2-0 - - 2
1982-83 1-0 2-2 - - 2
1983-84 1-0 3-1 - - 2
1984-85 1-0 1-0 - - 2
1985-86 3-1 0-4 - - 2
1986-87 2-1 2-2 - - 2
1987-88 3-1 0-1 1-0 2-1 4
1988-89 5-2 2-2 - - 2
1989-90 4-1 1-0 2-0 - 3
1990-91 1-1 0-2 - 1-1 3
1991-92 0-3 0-1 - - 2
1992-93 2-1 1-1 - - 2
1993-94 5-0 3-2 - - 2
1994-95 1-0 1-0 - - 2
1995-96 4-1 2-0 - - 2
1996-97 0-1 0-2 - - 2
1997-98 1-2 0-0 - - 2
1998-99 1-0 0-1 - - 2
1999-00 1-0 2-0 - - 2
2000-01 2-1 2-3 - - 2
2001-02 1-0 3-0 - - 2
2002-03 2-0 4-2 - - 2
2003-04 3-2 3-1 5-1 0-3 4
2004-05 2-1 2-1 2-2 2-0 4
2005-06 2-0 2-1 2-1 2-0 4
2006-07 1-0 1-1 4-2 - 3
2007-08 0-0 1-4 5-1 - 3
2008-09 1-1 0-0 2-1 - 3
2009-10 0-1 1-0 1-2 - 3
2010-11 0-2 0-0 - 0-1 3
2011-12 0-0 2-2 - - 2
2012-13 1-0 1-0 - - 2
2013-14 1-1 2-1 0-2 - 3
2014-15 1-0 1-1 2-1 1-0 4
2015-16 0-0 1-1 1-0 1-3 4
2016-17 0-0 0-0 1-2 0-0 4
2017-18 - - - - -
2018-19 - - - - -
2019-20 0-0 2-0 3-0 1-0 4


  • Këto ndeshje u luajtën në kampionate ende të pazyrtarizuara nga FSHF[2]


27 sezonet e fundit Tirana vs VllazniaRedakto

Sezoni Ndeshja 1 (Brenda) Ndeshja 2 (Jashtë) Ndeshja 3 (Brenda) Ndeshja 4 (Jashtë) Nr ndeshjeve sezonale
1993-94 5-0 3-2 - - 2
1994-95 1-0 1-0 - - 2
1995-96 4-1 2-0 - - 2
1996-97 0-1 0-2 - - 2
1997-98 1-2 0-0 - - 2
1998-99 1-0 0-1 - - 2
1999-00 1-0 2-0 - - 2
2000-01 2-1 2-3 - - 2
2001-02 1-0 3-0 - - 2
2002-03 2-0 4-2 - - 2
2003-04 3-2 3-1 5-1 0-3 4
2004-05 2-1 2-1 2-2 2-0 4
2005-06 2-0 2-1 2-1 2-0 4
2006-07 1-0 1-1 4-2 - 3
2007-08 0-0 1-4 5-1 - 3
2008-09 1-1 0-0 2-1 - 3
2009-10 0-1 1-0 1-2 - 3
2010-11 0-2 0-0 - 0-1 3
2011-12 0-0 2-2 - - 2
2012-13 1-0 1-0 - - 2
2013-14 1-1 2-1 0-2 - 3
2014-15 1-0 1-1 2-1 1-0 4
2015-16 0-0 1-1 1-0 1-3 4
2016-17 0-0 0-0 1-2 0-0 4
2017-18 - - - - -
2018-19 - - - - -
2019-20 0-0 2-0 3-0 1-0 4
Totali: Golat 101 - 58 39 fitore 17 barazime 14 humbje 70 ndeshje

Shiko gjithashtuRedakto

ReferimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto