Përshkrimi ose deskripsioni është një model që paraqet një fjalë, figurë, person, situatë ose një seri të ngjarjeve. Ajo është njëra nga katër shprehjet retorike (e njohur edhe si mënyra e diskursit), së bashku me shpjegimin, argumentimin, dhe tregimin. Secili modalitet retorik shprehet me një shumëllojshmëri të formave dhe qëllimeve. Edhe vet akti i përshkrimit është i lidhur me definicionin e tij sipas të cilit përshkrimi është edhe një mënyrë ose formë e shprehjes për të transmetuar një përfytyrim ose veçori të një dukurie.[1]

Përshkrimi në filozofi

Redakto

Në filozofi, natyra e përshkrimit ka qenë një çështje me rëndësi në trajtimet klasike të filozofit anglez Bertrand Russell.[2]

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Sikos, Leslie F. (2017). Description Logics in Multimedia Reasoning. Cham: Springer International Publishing. doi:10.1007/978-3-319-54066-5. ISBN 978-3-319-54066-5. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Ludlow, Peter (2007). Descriptions. Stanford Encyclopedia of Philosophy. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Literatura

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto