Hape menynë kryesore

Diomidi Qirjako (greqisht: Διομήδης Κυριακός) 1811-1869, lindi në ishullin Pecë. Vëllai i tij vritet në luftën e Mesollonjës ku mori pjesë si admiral i flotës së ishullit. Ai mbaroi studimet në Francë për drejtësi. Ka qenë prokuror dhe profesor i së drejtës kushtetuese dhe redaktori kryesor i kushtetutës së Greqisë së vitit 1843.

Diomidi Qirjako
Διομήδης Κυριακός
Diomidis Kyriakou 1865 013.JPG
Kryeministër i Greqisë
27 mars 186317 prill 1863
Paraardhësi: Zhinovio Valvi
Pasardhësi: Venizelo Rufo
Të dhënat personale
Lindi më: 1811
Lindi në: Peca
Vdiq më: 20 qershor 1869
Vdiq në: Napoli
Kombësia: Arbëresh (Arvanit), Grek

Ka qenë ministër i fesë dhe i arsimit, dhe në vitin 1863 bëhet kryeministër.

Stub biografi.png Ky artikull në lidhje me Biografia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.