DirectX është biblioteka e funksioneve të domosdoshme për funksionimin e programeve multimediale dhe lojërave në Windows. DirectX është një program i Microsoftit i cili qëndron mes Windowsit dhe kartës grafike kartës së zërit, mausit tastierës dhe joystick. Ky mundësoi zhvillimin e lojërave sepse kodet informatike tash shkruhet për versionin e DirectX e jo për secilin device veç e veç.

Shikoni edheRedakto