Disperatamente Giulia, (lexo: Desperatamente Xhulia, sq.: Përgjithmonë Xhulia), është një mini serial italian i vitit 1989-1990 me regjisor Enrico Maria Salerno dhe skenar të Ennio De Concini dhe me novelistë Sveva Casati Modignani.

PërmbajtjaRedakto

Itali, 1940 : Carmen de Blasco është martuar me një fashist, por bie në dashuri me shokun e babait të saj Ubaldo, partizanin e ri Armando Zani. Ne fund të luftës, lindi vajza e tyre Xhulia, por Carmen kthehet tek bashkëshorti i saj. Njëzet vjet më vonë, tregohet jeta e Xhulies, e cila bie në dashuri me studentin Ermes Corsini. Por rrethanat i bëjnë të ndahen, dhe ajo martohet me një person shumë të keq. Por fati do që ajo të takohet me dashurin e jetës së saj, Ermes, dhe të përfundojnë bashkë, edhe pse ai është i martuar me Marten. Por një ditë Xhulia zbulon se është e sëmure rende...

AktorëtRedakto