Doktori

faqe kthjelluese e Wikimedias
(Përcjellë nga Doktor)

Doktori (lat. docere - arsej, mësoj dikë; dhe doctus - "i arsyer", pra doctore - arsimtar, mësues) në gjuhën shqipe është një emër që zakonisht u jepet mjekëve por, është edhe një titull që përdoret në akademi, shkencë, filozofi, drejtësi, teologji etj.