Dol, (malazezisht: Доља/Dolja) është vendbanim në Komunën e Gucisë, në Mal të Zi.

Doli (Guci)
Fshat
Administrimi
Shteti Flamuri Mali i Zi
Komuna Guci
Lartësia 1473 metra (m.n.d.)
Demografia
Popullsia 126 banorë

DemografiaRedakto

Në vendbanimin Dol jetojnë 93 banorë të moshës madhore, ndërsa mosha mesatare e popullsisë është 36.4 vjet. Në vendbanim jetonë 36 ekonomi familjare , ndërsa numri mesatar i anëtarëve për familje është 3.47. Popullsia e këtij vendbanimi është shum heterogjene, dhe dy regjistrimet e fundit tregon rënje të numrit të popullsisë.

Statistikat

Përbërja etnike sipas regj. 2003.

Shqiptarë 40 31.74%
Boshnjakë 34 26.98%
Myslimanë 49 38.88%
Viti Popullsia Lëvizja e pop. gjat shek. të XX-të
1948 651
1953 599
1961 628
1971 562
1981 534
1991 266
2003 126

Lidhje të jashtmeRedakto