Edisud është kompani e mjeteve të informimit, italiane me seli në Itali.

Kompania u themelua më 1993 dhe shtriu veprimtarin e saj në dy rajone italiane, në Apulia e në Bazilikata. Me kalimin e kohës kaloi edhe Adriatikun duke u shtrirë edhe në tregun e Shqipëris ku krijoj degën e saj. Në këtë degë përfshiheshin NEWS 24, Gazeta Shqiptare, agjencia e lajmeve në shqip BalkanWeb dhe Radio Rash. Nga data 11 maj 2011, mediat e tregut shqiptar iu shitën Fokus Group shpk. Ish-përfaqësues i saj në Shqipëri, Mario Ciancio Sanfilipo i cili në janar të vitit 2009 pranoi në emrër të degës "Edisud Sh.A" "Medaljen e Mirënjohjes" të dorëzuar nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Bamir Topi.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ lajme.parajsa.com[lidhje e vdekur]