Ekmeledin Ihsanollu (turqisht: Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu) është një akademik, politikan dhe diplomat turk, që ishte sekretar i përgjithshëm i Organizatës së Bashkëpunimit Islam gjatë viteve 2004–2014. Është një autor dhe redaktor i gazetave akademike dhe avokues i dialogu ndërkulturor.

Ekmeleddin İhsanoğlu

Ihsanollu studioi shkencat në Univerzitetin Ain Shams në Kajro, ku diplomoi në vitin 1966. Ai qendroi në Kajro ku kreu magjistraturën në Universitetin el-Ez'her në vitin 1970. Doktoraturën e kreu në vitin 1974 në Univerzitetin e Ankarasë.

Në zgjedhjet e përgjithshme turke të qershorit të vitit 2015, Ihsanollu u zgjodh deputet në parlamentin turke nga rradhët e Partisë Lëvzja Nacionaliste (MHP).[1]

Referimet

Redakto