Elipsoidi është sipërfaqe e gradës së dytë që përcaktohet me ekuacioni në formën kanonike:[1] Përndryshe bashkësia e këtyre pikave merret si trup gjeometrik që i ngjanë sferës së shtypur në pole. E-to-the-i-pi.svg Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.

Hiperboloidi

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ Ismet Dehiri : Matematika I dhe II. Prishtinë, 1979