Coat of Arms of Bashkortostan.svg

Emblema e Republikës së Bashkortostanit është simbol kombëtar i Republikës së Bashkortostanit. Ajo paraqet statujën e Salavat JuleavitUfa kundër lindjes së diellit dhe rrezeve të tij, të gdhendura në rrethin e përshtatur me zbukurimin kombëtar. Më poshtë tregon tufë lulesh e trëndafilit (Pleurospermum uralense), pikturuar në ngjyrat e flamurit kombëtar të Bashkortostanit, me një mbishkrim të emrit "Bashkortostan" (Bashkirisht: Башҡортостан) në të bardhë..[1]

ReferimeRedakto

  1. ^ "Bashkortostan (Russia)" (në anglisht). CRW Flags. Marrë më 6 prill 2015.