Engjëlli mbrojtës është një engjëll i caktuar nga Perëndia, që ruan, kujdeset, shoqëron, mbron dhe drejton një njeri. Koncepti i engjëjve kujdestarë dhe kryrenditja e tyre është zhvilluar në krishterimin e qindvjeçarit të 5-të nga Dionysius Areopagita. Teoria e engjëjve, dhe shpirtrave kujdestarë, ka pësuar shumë përpunime që prej viteve 400, dhe besimtarët e vërtetë si në kishat e perëndimit dhe ato të lindjes besojnë se engjëjt mbrojtës janë dhe mbrojnë njeriun si edhe paraqesin lutjet e njerëzve tek Perëndia.

"Engjëlli mbrojtës" (1840), nga Mateus Kern.

Historia

Redakto

Shtjellime

Redakto

Lutja e engjëllit mbrojtës

Redakto
Engjëlli i Perëndisë, kujdestari im i dashur
prej dashurisë së Perëndisë të jam besuar
Këtë ditë/natë pran meje qëndro
më ndriço e ruaj, më drejto e udhëzo.'
Ashtu qoftë!

Në kulturën popullore

Redakto

Shiko edhe

Redakto

prshndetje

Lidhje të jashtme

Redakto