Hape menynë kryesore
Sea otter cropped.jpg

Vidra e detit (Enhydra lutris) është kafshë ujore që jeton në brigjet veriore të oqeanit Pacifik. Pjesëtarët e rritur peshojnë nga 14 deri në 45 kg dhe janë pjesëtarët më të mëdhenj të familjes së kunadheve, por në të njëjtën kohë janë gjitarët më të vegjël të cilët jetojnë në det. Si shumica e gjitarëve të detit ajo mund të dalë edhe në tokë por është e aftë që të jetojë ekskluzivisht në ujë.

Lidhje të jashtmeRedakto