Ermira Gjata (Elbasan, 1956) është një aktore shqiptare. E filloi karrierën si aktore në teatrin “Skampa”.

U angazhua në kinematografi që në vitin 1981 me filmin “Nusja” dhe më pas në role të tjerë.

Filmat Redakto

Teatër Redakto

Shi në plazh (1982)

Mesuesi i Letersise