Nxënësit e klasës sime
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Nxënësit e klasës sime
Origjinali Nxënësit e klasës sime
Vendi i prodhimit Shqipëria
Viti i prodhimit 1984
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë


Filmi "Nxënësit e klasës sime" prodhim i vitit 1984. Regjia: Saimir Kumbaro, Skenari: Kiço Blushi, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Robert Radoja.

Përmbajtja e filmit Redakto

Mësuese Nora transferohet në gjimnasin e një qyteti bregdetar. Edi një nxënës kërkon notë të lartë dhe të pamerituar në matematikë dhe e bën këtë hapur. Edi është djali i një funksionari të komitetit ekzekutiv. Mësuesja shqetësohet nuk bie në kompromis me nxënësin dhe as me prindërit e tij.

Aktorët: Redakto

Ermira Gjata ... Mësuese Nora

Mirush Kabashi ... Mësues Nardi

Robert Ndrenika ... Kristofori

Sulejman Pitarka ... Çelo Kasapi

Artur Gorishti ... Gëzimi, sekretari i rinisë

Darling Mamaqi ... Eduardi, djali i Kristoforit

Pranvera Veizi ... Liliana

Krenar Arifi ... Arjani, djali i Çelo kasapit

Antoneta Papapavli ... Vangjelia, bashkëshortja e Kristoforit

Mimika Luca ... Drejtoresha e shkollës

Drita Haxhiraj

Gëzim Kame ... Bujari

Petrika Riza babai i Gëzimit

Marika Kallamata ... nëna e Norës

Harilla Vjero