Pranvera Veizi Lumani (lindur në Berat13 maj 1965) është aktore shqiptare. Ka interpretuar disa role në estradën e Beratit e më pas të Tiranës. Në kinematografi është evidentuar me disa role karakteresh, duke filluar nga viti 1985.

Pranvera Veizi
U lind në13 maj 1965
Kombësiashqiptare
ShkollimiILA
ProfesioniAktore

Bashkëshorti i saj është kompozitori Valentin Veizi dhe tashmë jetojnë në SHBA.

Filmat Redakto