Dasëm e çuditëshme

Dasëm e çuditëshme
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Dasëm e çuditëshme
Origjinali Dasëm e çuditëshme
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Drejtori artistik Josif Kromidha
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë

Filmi "Dasem e çuditëshme" prodhim i vitit 1986. Drejtori Artistik: Josif Kromidha, Regjia: Esat Ibro, Skenari: Valter File, E. Ibro, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Spartak Tili.

Përmbajtja e filmit Redakto

1943…Në frymën e fundit partizani Gani u kërkon shokëve të sigurohen që vajza e tij Sherka të martohet në datën e caktuar. Por kur fillon dasma ata zbulojnë që dhëndëri është bashkëpunëtor me pushtuesit. Sherka vendos të anullojë dasmën dhe bashkohet me shokët e të atit në luftën për liri.

AKTORET Redakto

Dhimitër Orgocka...Riza Ostrovica

Pranvera Veizi...Sherka

Marko Bitraku...Asimi

Ilir Hunçi...Hodo

Guri Koço...Maliqi

Perika Gjezi...Tahiri

Dhrokë Orgocka...Nëna e Sherkës

Pandi Raidhi...Ganiu,Babai i Sherkës

Stavri Shkurti...Dalip Canja

Sotiraq Bratko...Sërveti

Petrika Riza...Xhezmi Tahiri

Marta Burda...Nëna e Sërvetit

Klaudeta Riza

Merita Çoçoli


Lidhje e Jashtme Redakto

https://www.youtube.com/watch?v=jPxXPHyBuns