Erveheja, është dramë me 8 pamje e shkruar nga autori Ahmet Qirezi më 1966. Vepra bazohet në motivet e poemës po me këtë emër të Muhamet Çami - Kyçyku.

Kjo dramë mbi bukurinë, dashurinë dhe besnikërinë e personifikuar në personin, luftën jetësore dhe fatin e një gruaje përmban edhe motive tjera të kohës kur u shkrua drama. Drama karakterizohet me dinamikën e ngjarjeve të përshtatura për skenë duke qenë se autori ishte edhe aktor, si dhe me emërtimin e personazheve sipas funksionit.

Drama "Erveheja" u botua ne revisten "Jehona" te Shkupit ne vitin 1978 dhe si botim i veçantë në vitin 2007.

Referime

Redakto