Ebu'l-Kasim Sulejman ibn Ejub ibn Mutajir el-Lahmi el-Tabarani ishte një nga studiuesit më të rëndësishëm të hadithit të epokës së tij.

El-Tabarani
U lind në260 H / 874
Akra ose Tabaria , Palestina
Vdiq360 H / 971
Emrat e tjerëEbu'l-Kasim Sulejman ibn Ejub ibn Mutajir el-Lahmi el-Tabarani

StudentëtRedakto

Nga studentët e tij ishin: Ahmed bin Amr bin Abdulhalik El-Basri dhe Ebu Bakr El-Bazzar.

VepratRedakto

Ai njihet kryesisht për tre vepra në hadith:

  • el-Mu'jam el-Kabiri - nga i cili ai përjashtoi transmetimet e Ebu Hurejres
  • el-Mu'jam el-Awsat - i cili përmban transmetime nga Ebu Hurejra
  • el-Mu'jam as-Saghir - i cili i dha një hadith nga secili prej zotërve të tij.

Shiko gjithashtuRedakto

ReferimetRedakto

Linqe te jashtmeRedakto