Eurofighter Typhoon është një aeroplan gjurmues, i cili u prodhua me bashkëpunimin e Gjermanisë, Italisë, Spanjës dhe Mbretërisë së Bashkuar. Ai është versioni i parë i prodhuar në seri i së ashtuquajturës gjenerata e katërt e avionëve luftarakë. Emri Eurofighter vlen vetëm për versionin që përdoret brenda përbrenda Evropës. Versioni për eksport quhet Eurofighter Typhoon.

HistoriRedakto

 
Eurofighter