Fakulteti i Mjekësisë (anglisht: Medical School) është një institucion i arsimit të lartë, ose një pjesë e një institucioni të tillë, i cili i aftëson studentët në fushën e mjekësisë (medicinës) si dhe jep një diplomë profesionale për mjekët dhe kirurgët. Gradat të cilat jepen nga Fakulteti i Mjekësisë janë: Doktor i Mjekësisë (MD), Doktor i Mjekësisë Osteopatike, Doktor i Mjekësisë, Bachelor i Mjekësisë, Bachelor i Kirurgjisë (MBBS, MBBhB, BMBS) DO). [1] [2] [3]

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Brown, Menna; Barnes, Jacob; Silver, Katie; Williams, Nicholas; Newton, Philip M. (2015). "The Educational Impact of Exposure to Clinical Psychiatry Early in an Undergraduate Medical Curriculum". Academic Psychiatry. 40 (2): 274–281. doi:10.1007/s40596-015-0358-1. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Littlewood, S. (13 gusht 2005). "Early practical experience and the social responsiveness of clinical education: systematic review". BMJ. 331 (7513): 387–391. doi:10.1136/bmj.331.7513.387. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ https://sphcm.med.unsw.edu.au/sites/default/files/sphcm/Centres_and_Units/SI_licensing_Report.pdf

Lidhje të jashtme Redakto