Ferma (Itali)

komunë italian

Ferma (italisht: Firmo) është një fshat dhe komunë në Provincën e Kozencës së Rajonit të KalabrisëItali.

Ferma
Firmo
Location of {{{official_name}}}
Population
 • Total(2.010) 2,257
Demonym(s)fermënjotë
Websitewww.comune.firmo.it
Vendodhja e Komunës së Fermës në Provincën e Kozencës

Ferma ndodhet në faqen juglindore të vargmalit Apennine që zbret drejt detit Jon. Ajo shtrihet në një pllajë 369 metra mbi nivelin e detit dhe ka një shtrirje territoriale prej 11,53 km². Ferma është një komunitet i rëndësishëm i shqiptarëve të Kalabrisë, që ruan kulturën, zakonet, dhe përdorimin e gjuhës arbëreshe dhe ritin fetar bizantin.