Fernando Carrillo Roselli i njohur si Fernando Carrillo, lindi më 6 janar të vitit 1970Caracas, Venezuelë, është aktor venezuelasve.

Edukuar më shumë në Londër, por u kthye perseri në Venezuelë, ku studion per aktor, dhe luan në telenovelen e parë kur ishte 20 vjec. Më pas njihet dhe martohet në 1990 me aktoren Catherine Fulop ku luajten me shumë telenovela bashkë dhe divorcohet në 1994. Eshte i gjate 1,83 m.

Carillo lindi në Venezuelë, por u edukua në Londër dhe përsëri u kthye nga Anglia dhe qëndroi në Universitetin Qendror të Venezuelës. Tani jeton në Los Angeles.

Tek ne njihet me telenovelen Primavera (sq. Lule Portokalli - Valentina) dhe versionin e ri të saj Rosalinda.

Filmografia

Redakto
 • El Juramento (2008)
 • Love Equation (2008) .... Fernando
 • Spin (2007/I) .... Theo
 • Sexo, amor y otras perversiones (2006) .... Novio (segment "A Una Mujer Decente")
 • Caracazo, El (2005)
 • Pit Fighter (2005) .... Veneno
 • Llaves de la independencia, Las (2005) .... Lázaro
 • 2+2=5=1 (2004) .... Fernando
 • Cero y van 4 (2004) .... José ("Comida para Perros)
 • "Ponderosa" .... Carlos Rivera De Vega (9 episode, 2001-2002)
 • "Siempre te amaré" (2000) TV series .... Mauricio Castellanos
 • "Rosalinda" .... Fernando José Altamirano del Castillo (1999)
 • "María Isabel" .... Ricardo Mendiola (1997)
 • "Cara bonita" (1994) TV series .... Iván
 • "All in the Game" (1993) TV mini-series .... Jesus Vila
 • "¡Hola Raffaella!" (1993)
 • "Show de la una, El" (1992) TV series ...(1992-1993)
 • "Telepasión española" (1992)
 • "Mujer prohibida, La" (1991) TV series .... Carlos Luis Gallardo
 • "Pasionaria" (1990) TV series .... Jesús Alberto Tovar Urdaneta
 • "Abigail" .... Carlos Alfredo (1988)
 • "Primavera" (1987-1988) TV series
 • "Muchacha del circo, La" (1987) TV series .... Ector/Alejandro
 • "Mansión de luxe" (1986) TV mini-series .... Alvaro
 • "La Dama de rosa" .... José Luis Ustáriz (1986)