Flamuri i Belgjikës përbëhet nga tri kolona vertikale, nga e majta, të zezë, të verdhë dhe të kuqe; dizajni vertikal u bazua nga Flamuri i Francës, kurse ngjyrat u morën nga Duchy of Brabant. Kur filluan kryengritjet si rezultat i Revolucionit belg kundër dominimit Holandez.

Flamuri i Belgjikës

Shih dhe këtë

Redakto