Flamuri i Ekuadorit, i cili përbëhet nga vija horizontale të verdhë (gjerësi e dyfishtë), të kaltër dhe të kuqe, u adoptua më 26 shtator, 1860. Është shumë i ngjajshëm me atë të kolumbisë dhe Venezuelës, të cilat janë ish-antarë të Kolumbisë së Madhe. Flamuri bazohet nga një propozim nga Francisco de Miranda.

Flamuri i Ekuadorit

Shih dhe këtëRedakto