Flamuri i Rumanisë është një trengjyrësh vertikal me ngjyrë të kaltër, të verdhë, dhe të kuqe (rumanisht: Albastru, galben și roșu). Ngjyrat përfaqësojnë tri krahinat historike të Rumanisë. Dizajni i tanishëm u adoptua zyrtarisht më 1994, por ka qenë në përdorim qysh nga viti 1989. Këto tre ngjyra janë percaktuar nga Heroi Mihai Viteazul dhe Ștefan cel Mare të Rumanisë.

FIAV 111111.svg Flamuri i Rumanisë
përmasat 2:3

NgjyratRedakto

Sistemi Blu Verdhë Kuq
RGB 0-43-127 252-209-22 206-17-38
Hexadecimal #002B7F #FCD116 #CE1126

Shih dhe këtëRedakto