Fletorja (notebook, notepad) zakonisht është një lidhje fletësh letre, të qepura bashkë në njërën anë në mes dy kapakësh, që përdoren për të shkruar në to ose për të vizatuar. Përdoren edhe për qëllime të tilla si regjistrimi i shënimeve ose memorandumeve, shkrim, vizatim etj. më së shumti në shkolla, por gjithashtu i përdorin edhe në zyra, shtëpi dhe në vende të tjera. [1] [2]

Fletore me kopertina me ngjyra të ndryshme
Shënime në një fletore

Shiko gjithashtuRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Eddy, Matthew Daniel (2018). "The Nature of Notebooks: How Enlightenment Schoolchildren Transformed the Tabula Rasa". Journal of British Studies (në anglisht). 57: 275–307.
  2. ^ Madeleine Brand. "The History of the Legal Pad" (në anglisht). National Public Radio. Marrë më 26 korrik 2010.