Forza Italia (FI) (shqip: Forca Italia), është një parti italiane e qendrës së djathtë politike, aktiv nga 18 janar 1994-27 mars 2009, dhe e rithemelua me 16 nëntor 2013. Presidenti dhe lideri i partisë është, që nga themelimi i saj, Silvio Berlusconi.

Forza Italia
Shkurtesa FI
President Silvio Berlusconi
Zv. Presidenti Antonio Tajani
Themeluar 18 Janar 1994
16 Nëntor 2013 (rithemelimi)
Selia Via in Lucina, 17 - Romë
Anëtarësia  (2015) 106000
Ideologjia Qendrës së djathtë
Konservatorizem liberal
Krishtërimi Demokratik
Liberalizëm
Bashkëlidhja evropiane Partia Popullore Evropiane
Deputetët
97 / 630
Senatorë
58 / 320
Prania ne rrjet
www.forzaitalia.it
Forza Italia Giovani
Italia Italia

Ideologjia e partisë shkonin nga liberale të ekonomisë së tregut social të frymëzimit Demokristiane. Ngjyra e saj zyrtar është blu.

Në nivel evropian është i lidhur me Partin Popullore Evropiane, i cilit është anëtar kryesor.

Forza Italia ishte partia kryesore e koalicionit të qendrës së djathtë të quajtur Shtëpia e Lirisë, i cili sundoi Itali 2001-2006. Pas fitores zgjedhore të vitit 2008 në listën e Popolo della Libertà, për të cilat Italia ka hyre ne fuqi në vitin 2009, partia u tretur dhe të bashkohen në PDL sapo-partiak. Më 16 nëntor 2013, Këshilli Kombëtar i PDL njëzëri vendosi që të pezullojë aktivitetet e Popolo della Libertà, për të gjetur Forza Italia re.

BurimiRedakto