Franga (₣) është dhe ka qenë emri i valutave të disa vendeve të botës (zakonisht e vendeve afrikane).

5 franga 1811, Franca, Napoleon.

Valuta më e njohur me emrin franga është Franga zviceriane (CHF) që përdoret në Zvicër dhe Lihtenshtajn.

Lista e shteteve me monedhë frangënRedakto

Shteti Monedha Simboli Kodi ISO 4217
Benini Franga CFA afrikanoperëndimore CFA XOF
Burkina Faso Franga CFA afrikanoperëndimore CFA XOF
Burundi Franga e Burundit FBu BIF
Kameruni Franga CFA afrikanoqendrore FCFA XAF
Republika e Afrikës Qendrore Franga CFA afrikanoqendroe FCFA XAF
Çadi Franga CFA afrikanoqendrore FCFA XAF
Republika e Kongos Franga CFA afrikanoqendrore FCFA XAF
Republika Demokratike e Kongos Franga kongoleze FC CDF
Komoret Franga komoriane CF KMF
Bregu i Fildishtë Franga CFA afrikanoperëndimore CFA XOF
Xhibuti Franga xhibutiane Fdj DJF
Guinea Ekuatoriale Franga CFA afrikanoperëndimore FCFA XOF
Gaboni Franga CFA afrikanoperëndimore FCFA XOF
Guinea Franga guinease FG, Fr ose GFr GNF
Lihtenshtajni Franga zvicerane  Fr. CHF
Zvicra Franga zvicerane Fr. CHF