Friedlieb Ferdinand Runge

kimist gjerman

Friedlieb Ferdinand Runge lindi më 8 shkurt 1794 në Hamburg-Billwerder, Gjermani dhe vdiq më 25 mars 1867 në Oranienburg. Ishte kimist si dhe studiues i shkencave natyrore. Ndër substacat më të rrëndësishme që zbuloi janë: Pyrrol, Chinolin, Phenol, Thymol si dhe Alkaloidet Hyoscyamin si dhe Kofeinën. Poashtu përgaditi dhe zvilloi shkallën e parë e Chromatografisë së letrës.

Nuvola apps edu science.svg Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.