Gaqo Tashko

politikan

Gaqo Tashko (Fajum, Egjipt, 3 mars 1905 - Tiranë, 17 shkurt 1967) ka qenë inxhinier agronom, veprimtar i Lëvizjes Nacional-Çlirimtare dhe politikan shqiptar i pas Luftës së Dytë Botërore.

Biografia Redakto

U lind në Fajum të Egjiptit, i biri e frashërlliut Athanas Tashko dhe Eleni Zografit, i katërti nga gjashtë fëmijët e çiftit ku më i madhi qe Koço Tashko dhe më e vogla Tefta Tashko Koço. Të vendosur në Egjipt pas disa ecejakeve, familja Tashko çeli aty një kafené dhe më pas një hotel.[1]

Profesor, Dr., Ing. Agronom


  1. ^ Koço, Eno (2 nëntor 2015). "Familja dhe jeta – Një evokim". voal.ch.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)