Gaza e njohur ndryshe edhe si Rripi i Gazës është një territor i vetqeverisur palestinez në Azi. Gaza kufizohet në perëndim me Detin Mesdhe dhe në lindje veri e jug me Izraelin. Gjendet në Palestinën e Sotme .

  • Ka popullsi prej rreth 1.85milionë me dendësi prej 5.046b/km.
  • Ka sipërfaqe me rreth 365km.
  • Popullsia Arabe.
  • Kryeqyteti Gaza.
  • Nofka Shiriti i Gazas.
Harta e Gazas
Flamuri i Gazas

Lidhje të jashtmeRedakto