Genc Ruli është deputet i Partisë DemokratikeKuvendin e Shqipërisë.

Genc Ruli
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
Në detyrë
19911996
Deputet i Kuvendit të Shqipërisë
Në detyrë
2005–vazhdon
Ministër i Financave
Në detyrë
qershor 1991 – dhjetor 1991
Ministër i Financave dhe Ekonomisë
Në detyrë
19921993
Ministër i Ekonomisë Tregtisë dhe Energjitikës
Në detyrë
20052009
Ministër i Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrojtjes së Konsumatorit
Në detyrë
20092013
Të dhëna vetjake
U lind më11 prill 1958
Tiranë
NënshtetësiaShqiptar
Partia politikePD
PunësimiPolitikan


Genc Ruli ka kryer Fakultetin e Ekonomisë të Universitetit të Tiranës në vitin 1981 dhe Fakultetin Juridik të këtij universiteti në vitin 1982. Në vitin 1986 mbrojti gradën shkencore "Doktor i Shkencave në Ekonomi" në Universitetin e Tiranës dhe në vitin 1994 mori titullin "Profesor".