Hape menynë kryesore
George Michael në vitin 1988

Georgios Kyriacos Panayiotou (25 qershor 1963 - 25 December 2016)[1], i njohur profesionalisht si George Michael, ishte një këngëtar, kompozitor, producent britanik i cili u bë i njohur fillimisht si anëtar (me Andrew Ridgeley) i duos muzikore Wham!. Ai ishte tepër i njohur në vitet 1980 dhe 1990 me stilin e tij post-disko dhe dance-pop, si dhe me sukseset 'Last Christmas' dhe "Wake Me Up Before You Go-Go".

TurneRedakto

  • Faith World Tour (1988–89)
  • Cover to Cover (1991)
  • 25 Live (2006–08)
  • George Michael Live in Australia (2010)
  • Symphonica Tour (2011–12)

DiskografiaRedakto

  • Faith (1987)
  • Listen Without Prejudice Vol. 1 (1990)
  • Five Live (EP) (1993)
  • Older (1996)
  • Songs from the Last Century (1999)
  • Patience (2004)
  • Symphonica (2014)

ReferimeRedakto

  1. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali origjinali më 28 dhjetor 2016. Marrë më 26 dhjetor 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Lidhje të jashtmeRedakto


  Ky artikull në lidhje me muzikën është i cunguar. Ju mund të ndihmoni duke e përmirësuar këtë artikull.