Gerald Rudolph Ford, Jr. lindi më 14 korrik 1913Omaha, Nebraska (origjinal Leslie Lynch King, Jr., pas adoptimit u riemërua); vdiq më 26 dhjetor 2006Rancho Mirage, Kaliforni. Ishte i 40-ti vizepresidenti (prej 1973 deri 1974) dhe i 38-ti President të ShBA (prej 1974 deri 1977).

Geald Ford
Geald Ford