26 dhjetori është dita e 360-të e kalendarit gregorian (dita e 361-t në vitin e brishtë) - kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 5 ditë.

Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori
Ditët historike
Nëntori · Dhjetori · Janari
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Ngjarje

Redakto
  • 1898 - Marie dhe Pierre Curie shpallin izolimin e Radiumit
  • 1926 - Turqia adopton Kalendarin gregorian.
  • 1968 - Në kuvendin federativ të RSFJ u aprovuan amendamentet në kushtetutë, me të cilat u zgjerua autonomia e krahinave të Kosovës dhe Vojvodinës duke u dhënë statusin e ngjajshëm me atë të republikave. Krahinat fituan kushtetutën krahinore. Krahina e Kosovës dhe Metohisë e mori emrin Kosovë.

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto

Festa dhe përvjetore

Redakto