15 Dhjetor

data
(Përcjellë nga 15 dhjetor)

15 dhjetori është dita e 349-të e kalendarit gregorian (dita e 350-t në vitin e brishtë) - kështu që deri në fund të vitit kanë mbetur edhe 16 ditë.

Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori
Ditët historike
Nëntori · Dhjetori · Janari
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Ngjarje Redakto

  • 120 - U martirizua në Romë Shën Elefteri, “peshkop i Vlorës dhe i Ilirikut” dhe nëna e tij Anthia.
  • 1467 - Trupat nën udhëheqjen e Stefanit të MadhMoldavisë mundën forcat e Huniadit të Hungarisë në Baia, Rumani.
  • 1902 - Në Britaninë e Madhe e themelua BBC (The British Broadcasting Corporation).
  • 1961 - Ish-lideri nazist Adolf Eichmann u dënua me vdekje pasi u shpall fajtor për pesëmbëdhjetë akuza penale, përfshirë krime lufte dhe krime kundër njerëzimit.
  • 2010 - Hyri në fuqi vendimi i Parlamentit Europian për heqjen e vizave për qytetarët e Shqipërisë që udhëtojnë në shtetet e Bashkimit Europian.
  • 2011 - Përfundon misioni ushtarak amerikan në Irak, i nisur që prej vitit 2003.

Lindje Redakto

Vdekje Redakto

Festa dhe përvjetore Redakto