Giuseppe Peano

matematikan italian

Giuseppe Peano (lexo: Xhuzepe Peano), (1858 Kuneo, Itali - 1932 Torino, Itali) matematikan italian. Atij i interesonin të gjitha bazat e matematikës dhe e pasuroi me një gjuhë formale logjike. Ai e përfundoi gjithashtu edhe një gjuhë të artit të quajtur "Latino sine Flexione", që më vonë është bërë e njohur me emrin "Interlingua".

Aritmetica generale e algebra elementare, 1902

Peano zhvilloi gjithashtu një aksiomë e cila mundëson përkufizimin e numrave natyrorë.

E-to-the-i-pi.svg Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.