Gjeografia e Emirateve të Bashkuara Arabe

Përshkrimi i territorit të shtetit

Gjeografia e Emirateve të Bashkuara Arabe ( arab:الإمارات العربيّة المتّحد ) është shtet i cili shtrihet në juglindje të gadishllit Arabik.

flamuri
vendndodhja

Relievi

Redakto

Shkretëtirat ranore pëfshijnë pjesën më të madhe të teritorit, me male në verilindje ( me majën më të lartë me Yibir në Hajarin e lartë, 1.527 m). Përgjat bregdetit shtrihen fushat e njelmëta (sabkah).

Klima e Emirateve të Bashkuara Aarabe është e nxehtë dhe e thatë gjatë tërë vitit, pak më e lagësht rreth bregdetit. Erërat e forta sezonale shkaktojnë kohë pas kohe dëme të konsiderushme.

Vegjetacioni

Redakto