Pozita gjeografike

Redakto

Republika e Indisë ka pozitë qendrore në Azinë Jugore. Ajo zë pjesën më të madhe të këtij rajoni. Shtrihet mes Azisë Jugperëndimore, Juglindore, Azisë lindore dhe oqeanit Indian. Është shteti më i madh me sipërfaqe dhe me banorë i këtij regjioni. me popullsi ka po ashtu nje numer te madh ze vendin epare ne kete regjion

Relievi

Redakto

India cilësohet me një reliev mjaft të vacant. Dallohen tri tërësi të mëdha natyrore, si : malet Himalaje, ultësira e Hindustanit dhe rrafshnalta e Dekanit.

 
fotografi kompozite e Himalajeve
 
Harta e regjioneve kodrinore të Indisë

Klima kryesisht është monsunike.

Hidrografia

Redakto

Lumenjtë më të mëdhenj janë : Ind, Gang dhe Bramaputra. Ata janë të lundrueshëm dhe kanë sasi të madhe të ujit.

 
Lumenjtë në Indi