Suedia ndodhet në pjesën veriore të Evropës, me dalje në detin Baltik, në mes të Finlandës dhe Norvegjisë. Sipërfaqja e përgjithshme e Suedisë është 449.964 km2, shtrihet rreth koordinatave gjeografike 62 00 V, 15 00 L dhe 410.934 km2 të kësaj sipërfaqeje janë tokë ndërsa 39.030 km2 ujë.

FINLANDA
EST.
LETONIA.
LITU.
RU.
DAN.
NORVEGJIA
FIN.
NOR.
Kiruna
redaktoni hartën

Vija bregdetare e Suedisë është 46,6 km e gjatë ndërsa vija kufitare tokësore është 2.233 km që e ndajnë atë nga Finlanda (614 km) dhe Norvegjia.

Klima e Suedisë është e ndryshueshme, në pjesën jugore vera dhe dimri janë të ftohtë dhe të vranët, pjesa veriore është e ngrirë, ka një klimë polare.

Relievi i Suedisë është kryesish terren i rrafshët dhe më pak rrafshnalta e male të ulëta në perëndim Pika më e ultë e relievit gjendet nën nivelin e detit (-2,41 m) në gjirin e liqenit Hamarsjon (ang. : Hammarsjon) afër qytetit Krisianshtad (ang. : Kristianstad) dhe ajo më e lara në lartësi mbidetare prej 2.111 metrave në vendin e quajtur Kebnekajze (ang. : Kebnekaise).

Si pasuri natyrore të këtij vendi llogariten : hekuri, bakri, plumbi, zinku, ari, argjendi, uraniumi, pylltaria dhe prurja e ujit.