Gjon Çoba (Shkodër, 1874 - Tiranë, 23 janar 1943) ka qenë tregtar, sipërmarrës shqiptar, i angazhuar me jetën politike lokale dhe më pas qendrore ku u emërua edhe anëtar i Këshillit të Naltë (1922-1925).[1]

Gjon Çoba
Gjon Çoba (portret).jpg
Regjent i Këshillit të Naltë
Në detyrë
2 dhjetor 1922 – 31 janar 1925
Paraprirë ngaNdoc Pistulli
Pasuar ngaRepublika Shqiptare
Të dhëna vetjake
U lind mëShkodër, Perandoria Osmane
Vdiq më23 janar, 1943
Tiranë, Mbretëria Shqiptare (1939–43)
Nënshtetësiashqiptar
Partia politikePartia Popullore (1923-4)
Punësimitregtar, sipërmarrës

BiografiaRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Juka, Gëzim H. (2014). Shkodra në Triumfin e Legalitetit. Reklama. fq. 143. ISBN 9928125945.