Gjuha bjelloruse (bjellorusishtja) është një gjuhë Indo-Evropiane e familjes së gjuhëve Sllave. Flitet në Bjellorusi dhe në disa fshatra në Poloni dhe Ukrainë. Shkruhet me alfabet cirilik, me disa modifikime. Bjellorusishtja është e përafërt me gjuhën ukrainase.

Gjuha bjelloruse
Flitët në Bjellorusia
Folësit
Përgjithshëm 9 milionë
Taksonomia
Filogjeneza Gjuhët indo-evropiane
 Gjuhët sllave
Statusi zyrtar
Zyrtare Bjellorusia
Kodet e klasifikimit
ISO 639-1 be
ISO 639-2 bel

Shiko dhe këtëRedakto

LetërsiRedakto