Gjuhët sllave

Gjuhët sllave janë një degë e familjes indo-evropiane të folur në mënyrë të natyrshme në pjesën më të madhe të botës, si në Evropë, Azinë jugperëndimore, Azinë qendrore, dhe Azinë jugore.

Sllavisht
Flitët në Evropa qendrore, Evropa lindore dhe Rusia
Folësit
Taksonomia
Familja gjuhësore Gjuhët indo-evropiane
 •  Gjuhët balto-sllavike
 •   Gjuhët sllave
Shkrimi Alfabeti cirilik, alfabeti latin
Kodet e klasifikimit
ISO 639-2 sla
ISO 639-5 sla
Glottolog slav1255
Linguasphere 53

Grupi i gjuhëve sllave