Gjuha bjelloruse (bjellorusishtja) është një gjuhë Indo-Evropiane e familjes së gjuhëve Sllave. Flitet në Bjellorusi dhe në disa fshatra në Poloni dhe Ukrainë. Shkruhet me alfabet cirilik, me disa modifikime. Bjellorusishtja është e përafërt me gjuhën ukrainase.

Gjuha bjelloruse
Folës amtare
9 milionë
Familje gjuhësore
Statusi zyrtar
Gjuhë zyrtare në
Bjellorusia
Kodet gjuhësore
ISO 639-1Stampa:ISO 639-1
ISO 639-2Stampa:ISO 639-2
ISO 639-3

Shiko dhe këtë Redakto

Letërsi Redakto